Färg

 

Nordsjö utser Tranquil Dawn till Årets kulör 2020

I en allt mer hektisk och digital värld finns det en stark längtan efter det mänskliga och den positiva inverkan som kommer från att ta hand om oss själva och andra kan ha på våra liv. Men 2020 är början på ett nytt decennium – en ny gryning med möjlighet till en nystart. Inspirerade av gryningshimmelns flyktiga skönhet, har Nordsjös kulörexperter utsett den mjuka och dämpade gröngrå kulören Tranquil Dawn till årets kulör 2020.

Tranquil Dawn, som ingår i alla de fyra kulörpaletterna, är en mångsidig kulör som förändras och kan upplevas på olika sätt beroende på kulörerna den kombineras med. Care paletten är en mjuk och luftig mix av neutrala kulörer som är inspirerade av disiga vårmorgnar; i den lite mer lekfulla Play hittar vi en charmigt livfull palett som levandegör den sköna energin från en klar sommardag; den minimalistiska Meaning paletten med rena mjuka toner – påminner om den klara, krispiga horisonten en kall vinterdag; och till sist Creativity paletten som är den lite mer mättade paletten med de mustigt intensiva tonerna en varm höstdag.

 

Nordsjö utser Spiced Honey till årets kulör 2019

Kulören som perfekt fångar årets tema ”Let the light in” har en varm bärnstenston med inspiration från honungens skönhet och mångsidighet. Det är ett modernt val som passar en mängd olika livsstilar och inredningar. Den uttrycker också den nya känslan av optimism som kom fram i den globala trendforskningen som genomfördes.

”Dagens avslöjande av Spiced Honey är ytterligare en milstolpe för att ge konsumenterna möjlighet att välja kulör med stort självförtroende”, säger Ann-Charlotte Linde, Colour Manager på Nordsjö. ”Det är en kulör som kan vara rogivande, lugnande, mysig men också livfull, beroende på ljuset och kulörerna den kombineras med.”

Nordsjös kulörer börjar sin resa vid företagets globala Aesthetic Center, som har ansvarat för trendanalys, kulörforskning och kulördesign i mer än 25 år. Varje år bjuder man in ett antal ledande designers från hela världen som träffas för att fånga stämningen som råder i världen, och detta översätts sedan till den årliga kulörpaletten. ”Vår senaste trendforskning visar att människor runt om i världen upplever en förnyad känsla av energi, optimism och syfte” tillägger Ann-Charlotte. ”Vi vill nå ut, engagera oss med andra och göra saker bättre. Spiced Honey återspeglar dessa önskemål. Förra året var många av oss oroade över globala händelser, så vi stängde våra dörrar för att dra oss tillbaka och omgruppera. Nu känner vi oss redo att öppna våra fönster och släppa in ljuset.”

Utöver att man valt Spiced Honey till årets kulör 2019 har man tagit fram fyra kulörpaletter som är utformade för att hjälpa konsumenterna att hitta en kombination som man kan känna sig trygg och nöjd med; Think, Dream, Love och Act .

Våra färger

Vi säljer färg från Nordsjö AkzoNobel.

Vi har valt att främst sälja Nordsjös premium produkter, så som Ambiance, Perform+ och One.

Den här hemsidan är designad och producerad av webbyrån Pixeltokig.